Tips bij het kiezen van een videograaf

Tijdens alle voorbereidingen voor jullie bruiloft loop je het risico om details over het hoofd te zien. In het geval van een trouwvideograaf kan dit vervelende gevolgen hebben. Daarom vind je hieronder een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten tijdens het kiezen van jullie videograaf. Wil je redenen horen waarom je een videograaf op je bruiloft zou willen. Lees dan onze blog: Waarom een videograaf op jullie bruiloft.

Prijs communicatie van een trouwvideograaf

Een trouwvideograaf is een business en jullie zijn de consument. Gelukkig communiceren de meeste videografen hun prijzen inclusief btw, zoals het hoort. Toch geven we als tip mee om dit te checken, dit voorkomt een vervelende verrassing achteraf van 21%.

Filmkwaliteit

Staar je niet helemaal blind op filmkwaliteit in 4K of 6K. Of er met een homecamera of een professionele camera gefilmd wordt maakt in sommige gevallen een groter verschil. Vraag bij de trouwvideograaf wat recent beeldmateriaal op en vergelijk deze op verschillende schermen.

Met of zonder extra licht filmen

Er zijn trouwvideografen die met extra lampen filmen om extra mooie beelden te krijgen. Dit levert jullie bijvoorbeeld extra diepte effect op in de uiteindelijke film. Niet iedereen vindt dit fijn, dus misschien willen jullie juist zonder extra licht filmen. Dit kan met zogenoemde low light camera’s. Ga hierover in gesprek met jullie trouwvideograaf. Hij of zij kan uitstekend aan jullie de voor- en nadelen uitleggen.

Back-up

Last but not least: de back-up. Allereerst van de trouwvideograaf zelf. Wat is plan B als de videograaf ziek is op jullie dag? Veel trouwvideografen werken onderling samen, dus hebben een prima oplossing voor dit soort situaties.

Daarnaast wordt tegenwoordig alles digitaal gefilmd. Het kan helaas gebeuren dat alle beelden verloren gaan. Dit zal misschien nooit 100% voorkomen kunnen worden, maar een trouwvideograaf moet wel zijn uiterste best doen om dit risico tot een minimum te beperken. Maakt de trouw-videograaf bijvoorbeeld tussentijdse back-ups? Of heeft hij een tweede camera voor het geval de hoofdcamera er mee op houdt?

 

Hopelijk kies je met behulp van deze tips de videograaf die het beste bij jouw bruiloft past. Doe nu snel je aanvraag op trouw-videograaf.nl. Indien je nog vragen hebt, mail of bel ons!

 

info@trouw-videograaf.nl

+31 (0)85 104 59 28

Offerte aanvragen